Tatran veze z Rakovníku cenné tři body

Tento článek je starší jednoho roku, jeho obsah tak nemusí odpovídat současnému stavu

RAKOVNÍK – Krajský fotbalový přebor pokračoval o posledním březnovém víkendu svým 19. kolem. Kromě jediného nedělního zápasu v Nymburku se všechna utkání tohoto kola hrála v sobotu. Z minulého vítězného utkání optimisticky naladění fotbalisté Tatranu Sedlčany zajížděli v sobotu k utkání do Rakovníku, kde jim byl soupeřem v průběžné tabulce šestý tým krajského přeboru, jmenovec Tatran RAKO Rakovník. Už před výkopem bylo jasné, že se bude hrát zajímavý fotbal, Sedlčany chtěly potvrdit zlepšující se formu, domácí naopak odčinit nešťastnou porážku z minulém kola, kdy prohráli brankou v poslední minutě v Klecanech. Po devadesáti minutách hry bylo jasno, sedlčanští fotbalisté si vezou z Rakovníku cenné vítězství a tři body – Tatran RAKO Rakovník vs. Tatran Sedlčany 1:3 (1:1).

Domácí tým vlétl do prvního poločasu naplno a hosty přikoval na dlouhé minuty na jeho polovinu. Domácí během třiceti minut kopali snad deset rohových kopů a šance měli i z dalších standardních situací. Přestože domácí měli výškovou převahu, hosté jim ani jednou díky kvalitní hře a výbornému Mošničkovi v brance nedovolili skórovat. V závěru poločasu se hra začala vyrovnávat a hostující Tatran zahrozil v 39. minutě, kdy Pudil utekl svému strážci, nacentroval před branku, kde se do střely nádherně položil Němec a z voleje za pomoci tyče rozvlnil síť rakovnické branky. Když už se zdálo, že Sedlčany půjdou do kabin s jednogólovým náskokem, udělal v 45. minutě Bartoš při dlouhém centru chybu, rakovnický Schwendta kolem něho prošel a tváří v tvář Mošničkovi vyrovnal na poločasových 1:1.

Podobně jako první, tak i druhý poločas začal tlakem domácích,jejich obrovskou šancí a a fantastickým zákrokem Mošničky. Domácí i nadále měli neplodnou převahu, ale také řadu nepřesných přihrávek. To se jim nevyplatilo v 66. minutě, kdy toho využil hostující Dvořák, jehož kolmá přihrávka směřovala na Němce, který podél vybíhajícího brankáře Glosera poslal Sedlčany do vedení – 1:2. Za dalších šest minut si toto sedlčanští fotbalisté zopakovali, centrujícím hráčem byl Matoušek a Němec kromě toho, že opět obešel brankáře a zvýšil na 1:3, tak také završil svůj hattrick. Závěr zápasu už byl pod kontrolou hostů a body tak putovaly do Sedlčan.

„Pochvalu zasluhují všichni hráči kteří do zápasu nastoupili. Důležité bylo že jsme zvládli standartky domácích hráčů a že Bartoš uskákal nejnebezpečnějšího hráče domácích Mrázka. Fantastický byl výkon Mošničky v brance a Němce v koncovce,“ řekl po derby dvou Tatranů Jiří Voráček, vedoucí mužstva Tatranu Sedlčany a zároveň dodal: „Teď nás doma čeká Sokol Nové Strašecí, hrajeme v neděli 6. dubna od 16.30 hod. A byli bychom rádi, kdyby nás přišlo podpořit co nejvíc sedlčanských fanoušků, hostům máme vracet porážku 1:2, kterou jsme utržili na podzim na jeho hřišti.“